Horúce letné večery/Hot summer nights

21:27



That´s me!
Neviem, ako k tomu došlo, ale každopádne trávim piatkový večer "skypeovaním" s priateľom, ktorý je za oceánom a sledovaním desiatok módnych blogov.
Verte či nie, ale ani po dlhom hľadaní sa mi nepodarilo nájsť kvalitný blog o móde písaný v slovenčine. V angličtine ich nájdete stovky. Sem-tam sa mihne niečo aj v češtine. Určite však nie je pravdou, že by dámy alebo aj páni zo Slovenska o tejto téme neblogovali. Ale áno, lenže v anglickom jazyku.Predpokladám, že drvivá väčšina slovenských bloggeriek o tejto téme si vybrala za jazyk ich príspevkov angličtinu preto, že je globálna a ich príspevky si môže prečítať každý. To nepopieram, avšak skromne podotýkam, že náš jazyk je krásny a aj v ňom sa dá o móde veľa povedať. Slovenský jazyk je v tomto smere veľmi podceňovaný.
Možnože som príliš odvážna, ale chcela by som byť tá, čo to zmení a priblíži módu aj slovenskému čitateľovi. A to očami priemerného slovenského dievčaťa, ktoré nemá nadštandardné príjmy ani nezdedilo rozprávkové bohatstvo po strýkovi, teda nemá prístup ku topánočkám od Christiana Lauboutina či Chanel kabelke.
Áno, som iba 20-ročná študentka Európskych štúdií a medzinárodných vzťahov na UK v Bratislave a pochádzam dokonca z malého mesta na východe našej krajiny. To mi však doteraz nezabránilo milovať módu, sledovať módne trendy a tvorbu svetoznámych návrharov, pozorovať "fashion style" v našich uliciach a s radosťou to transformovať do svojho šatníka a svojho štýlu. Rada by som sa podelila so svojimi myšlienkami na tieto témy a privítam vaše podnety.


Well, I don´t know how did this happen, but I am spending Friday night by calling with my boyfriend, who is like 6000 km far from me and browsing through hundreds and hundreds of fashion blogs.
And believe or not, even after a long search, I could not find a good blog about fashion written in Slovak language. I found thousands of them in English and few of them in Czech(this language is very similar to Slovak language).
Certainly, I don´t believe that Slovak girls and even boys do not write blogs about fashion. Well, they do, but they chose English to show their thoughts and opinions. It is convenient, because almost everybody can speak English nowadays.
I decided to change it. I will write my blog in both languages, English and Slovak. I think, Slovak language is beautiful and it is shame that nobody uses it in this way. And even though I am just 20 years old girl from a small town who studies European studies and International relations, I suppose I can tell you something about fashion. I do not have money to buy Chanel bag or Dior shoes. But I love fashion so much, I love the way how people can express their feelings and opinions through it. I admire hard work of fashion designers all around the world, the beauty they can create.
I just want to show you, how I see fashion. Please, excuse my bad English, I am better in writing in Slovak. 

Môže sa vám tiež páčiť

0 komentárov

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta