Muffin recipe

11:44

Receptov na muffiny je na nete milión, nie všetky sa mi však osvedčili. Toto je jeden z tých čo zožal veľkú chválu.
Budete potrebovať 250g hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1/2 lyžičky jedlej sódy, 175g cukru, 250ml mlieka, 90ml oleja, 1 vajce. Prípadne môžete ešte použiť vanilkový cukor a nejaké ovocie alebo ak chcete muffinky čokoládové tak cca 2 lyžice kakaa a samozrejme nasekanú čokoládu podľa chuti :). v neposladnom rade nesmiete zabudnúť na škriatka pomocníka veď komu by sa po tom všetkom pečení chcelo umývať tie kopy riadu. A niekto predsa musí vylízať aj misku :)
Takže postup. V jednej miske si zmiešame všetky suché suroviny, t.j. múku, prášok do pečiva, sódu a cukor.



V druhej miske si zasa zmiešame tzv. mokré suroviny ako mlieko, olej a vajce. Aby sa škriatok pomocník nenudil tak nám môže zapnúť rúru a dať ju nahriať na 200 stupňov.


(Pravdupovediac netuším prečo sa to nemôže zmiešať hneď všetko naraz ale raz som to skúsila a nedopadlo to veľmi dobre.)  Teraz si tieto dve zmesy dáme dokopy a poriadne premiešame.


Miešame, miešame neflákame sa nech je to pekne nadýchané. Škriatok pomocník nám medzitým môže pripraviť plech aj s papierovými košíčkami. Napríklad aj takými to.


Tak plech máme pripravený a môžeme sa pustiť do plnenia košíčkov.


Plníme do cca polovice košíčkov. Do cesta môžeme pridať aj nejaké to ovocie my sme dali v tomto prípade čučoriedky. A potom šup s plechom do rúry na takých 20 minút. Po tomto čase pichneme do vybraného muffin adepta špáradlom a ak nám vyjde čisté tak muffinky sú hotové.


Následne na ne môžeme dať nejakú tú polevu alebo krém. My sme sa rozhodli dať len jednoduchú polevu z váječného bielka, cca 170g práškového cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy. Plus farbivo samozrejme. a keďže sa nám zdalo, že polevy bude veľa tak sme dali menej ako 170g cukru a bolo to veľmi riedke takže pozor na to.


Musím sa vám priznať, že sme dnes robili aj čokoládovú variantu ale bohužiaľ sme ich akosi zabudli vybrať z rúry a stali sa z nich malé čierne takmer uhlíky :/
Máte aj vy nejaký overený recept na muffinky?

Dúfam, že tento môj vyskúšate a bude vám chutiť.Pripomínam, že ešte stále prebieha naša mini giveway ktorej sa môžete zúčastniť tu.

Vaša LadyZet.


Môže sa vám tiež páčiť

1 komentárov

  1. ááách vyzerajú úžasne :) fakt!! vždy som ich chcela skúsiť, ale presne ako ty, jedna moja kamoška ma upozornila ze s niektorými receptami nemá dobre skúsenosti a tak som sa radšej do toho nepúšťala :)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta